Gespreksopname voor incassobureaus

PlaatjeCallDus dat hebben we dan afgesproken…
Van veel gesprekken die zo, of ongeveer zo, worden afgesloten blijkt later dat die afspraken niet worden nagekomen of anders worden geïnterpreteerd door beide gesprekspartners.

Dit leidt tot vervolgdiscussies, welles/nietes argumenten, frustratie en erg veel tijdsverlies. We gaan ervan uit dat u, omdat u op onze pagina bent beland, deze situaties in meer of mindere mate zult herkennen. Met name het tijdsverlies is in deze branche, waarbij de hoeveelheid werk en tijd snel kan gaan oplopen terwijl de uiteindelijke beloning niet evenredig meeloopt, een belangrijke kwestie. Een goede manier om onnodige (soms uitgelokte) discussies het hoofd te bieden is het registreren van de telefoongesprekken. Hierdoor wordt het gemakkelijk om bij een dergelijk dispuut onmiddellijk terug te grijpen op het eerdere gesprek.

Mag je telefoongesprekken “zomaar” opnemen?
In Nederland mag iedereen zijn eigen telefoongesprekken opnemen indien daar een plausibele reden voor is. Wel is het zo dat je opgenomen gesprekken moet beveiligen tegen misbruik en niet langer mag bewaren dan strikt noodzakelijk.

Vidicode biedt een passende oplossing in vrijwel elke situatie.
Het opnemen van telefoongesprekken kan op verschillende manieren. Meestal zal men uit privacy en veiligheidsoverwegingen kiezen voor een aparte Call Recorder oplossing. De Call Recorder oplossingen van Vidicode zijn zo ontwikkeld dat ze prima kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden. Het kiezen van de juiste oplossing is belangrijk om het beste resultaat te krijgen en dat hoeft zeker niet altijd de “duurste” oplossing te zijn.

Persoonlijk adviesgesprek.
Wil u meer weten over de verschillende oplossingen en mogelijkheden of een persoonlijk adviesgesprek?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Vidicode afdeling verkoop: 079-3471010   E-mail:  info@vidicode.com

[button title=”Een beknopt product-overzicht vindt u hier…” color=”” size=”normal” link=”https://www.vidicode.com/productoverzicht-call-recording/” rounded=”true” icon=””]